Нацбанк позбавив ліцензій 14 фінустанов

Нацбанк позбавив ліцензій 14 фінустанов

Укрінформ
Національний банк відкликав ліцензії у чотирнадцяти фінансових установ. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк відкликав (анулював) ліцензії на надання фінансових послуг у 14 фінансових установ на підставі поданих ними заяв. У ТОВ анульовано “Компанія-Атлант” три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, надання послуг з факторингу, а також на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту. У ТОВ “Проксима-Груп” відкликано три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, надання послуг з факторингу, а також на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту. ТОВ “ФК Трансфер Груп” позбавили трьох ліцензій – на надання послуг з фінансового лізингу, надання послуг з факторингу, а також на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту. У ПТ “Ломбард “Аметист” Малтиз і Компанія” відкликали ліцензію на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту; у кредитної спілки "Ігея" – ліцензію на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту.

Додатково повідомляється, що обсяг активів кредитної спілки "Ігея" становить 800 тис. грн або 0,01% від загального обсягу ринку станом на 1 квітня 2021 року, а обсяг зобов’язань – 538 тис. грн або 0,01% від загального обсягу. Кредитна спілка не мала зобов’язань за внесками (вкладами) на депозитних рахунках членів станом на 1 квітня 2021 року.

Читайте також: Нацбанк відкликав усі ліцензії у шести фінкомпаній

Також відкликано ліцензії на надання гарантій у: ТОВ “ФК “Авеста”, ТОВ “ФК “Діамант”, ТОВ “Кредіт Компані”, ТОВ “ФК “Морган Кепітал”, ТОВ “Сімпл Мані”, ТОВ “Статус Капітал Плюс”, ТОВ “Сучасний факторинг", ТОВ “ФК “Фінсоле”, ТОВ “ФК “Юніос”. Вищезазначені дев’ять фінансових компаній продовжують свою діяльність та мають чинні ліцензії на інші види діяльності.

До того ж Національний банк на підставі поданих компаніями заяв виключив ТОВ “ФК “Альянс Капітал” з Державного реєстру фінансових установ, а також ТОВ “Богдан-Авто Київ” та ТОВ “ЛК “Фаворит” – з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги. Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 18 червня 2021 року. ТОВ “ФК “Альянс Капітал” не мала ліцензій; ТОВ “Богдан-Авто Київ” мало ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу, яка була анульована 30 квітня 2021 року. ТОВ “ЛК “Фаворит” мало ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу, яка була анульована 26 лютого 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-