Суд визнав протиправним рішення АРМА про передачу УМХ в управління «1+1 Інтернет»

Суд визнав протиправним рішення АРМА про передачу УМХ в управління «1+1 Інтернет»

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним рішення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, (АРМА) про передачу “Українського Медіа Холдингу” (УМХ) в управління компанії “1+1 Інтернет”.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у рішенні суду.

“Визнати протиправним та скасувати рішення тендерного комітету Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, оформлене протоколом №31 від 10.09.2020 про визнання Товариство з обмеженою відповідальністю “1+1 Інтернет” переможцем (управителем) для управління арештованим майном Товариства з обмеженою відповідальністю “Український Медіа Холдинг”, - вирішив суд.

Водночас, суд відмовив УМХ у визнанні протиправними дій АРМА щодо обрання управителя для холдингу.

“На аркуші 8 спірного рішення вказано, що як слідує з фінансової звітності третьої особи за 2019 рік та 8 місяців 2020 року є збитковою, тобто розмір витрат перевищує розмір доходів. Крім того, ТОВ “1+1 Інтернет” вказало на наявність істотної кредиторської заборгованості перед контрагентами, що у сукупності з негативною фінансовою звітністю свідчить про неспроможність останнього генерувати достатній прибуток для сплати обіцяних ним гарантійних платежів на рівні 60 млн грн. в рік”, - зазначено у рішенні суду.

Згідно з отриманими судом документами, загальна сума кредиторської заборгованості у ТОВ “1+1 Інтернет” перед різними компаніями становить 33,068 млн грн.

Читайте також: АРМА цьогоріч розшукало майна та активів на 6,8 мільярда

Як повідомлялося, у серпні 2020 року тендерний комітет АРМА більшістю голосів ухвалив рішення про обрання переможцем конкурсу на відбір управителя для УМХ ТОВ “1+1 Інтернет”. “1+1 Інтернет” запропонував гарантовані щомісячні перерахування до Державного бюджету у розмірі 5 млн грн, а також прогнозовані надходження до держбюджету у сумі майже 8 млн грн щомісяця.

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань власником "1+1 Інтернет" зазначено Grintwood Investments Limited. Водночас, як випливає, наприклад, з судових рішень, "1 + 1 Інтернет" входить або пов`язане з холдингом "1 + 1 Media".

Пошук управителя для арештованих активів " Українського Медіа Холдингу" АРМА почало в середині червня 2020 року. Підстава передачі активів в АРМА - ухвала слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 9 вересня 2019 року у справі № 757/44199/19-к. Згідно з Єдиним реєстром судових рішень, досудове розслідування здійснюється стосовно створення злочинної організації та її структурного підрозділу з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчинення у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організації фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду, а також щодо інших злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-