Рада НБУ погодила звільнення Сологуба

Рада НБУ погодила звільнення Сологуба

Укрінформ
Рада Національного банку України погодила звільнення Дмитра Сологуба з посади заступника голови Національного банку України з 12 липня 2021 року в зв’язку із закінченням строку його повноважень 10 липня 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Останнім днем строку повноважень Дмитра Сологуба на посаді заступника голови Національного банку буде 12 липня 2021 року (оскільки 10 липня 2021 року – вихідний день). Відповідне рішення Рада Національного банку ухвалила під час засідання 23 червня 2021 року за поданням голови Національного банку відповідно до вимог статті 20 Закону України “Про Національний банк України”, - йдеться в повідомленні.

Дмитро Сологуб відповідає за роботу блоку “Монетарна стабільність”, до якого входять Департамент монетарної політики та економічного аналізу, Департамент статистики та звітності, Департамент фінансової стабільності, Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ, Управління європейської інтеграції та міжнародних програм.

Нині Національний банк визначається з підбором кандидатури майбутнього заступника Голови Національного банку, який зможе не лише зберегти, але й примножити здобутки Національного банку у сфері монетарної стабільності.

Читайте також: Суд відмовився задовольняти позов Сологуба проти Нацбанку

Водночас згідно зі статтею 20 Закону України “Про Національний банк України”, з метою забезпечення неперервності процесів центробанку, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, строк повноважень якого закінчиться 12 липня 2021 року, може перебувати на посаді до вступу на посаду новопризначеного заступника голови, повноцінно виконувати усі покладені на заступника голови Національного банку повноваження, зокрема брати участь у засіданнях Правління Національного банку та ухваленні рішень, засіданнях комітетів з монетарної політики, фінансової стабільності тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-