Мінфін розмістив облігації на 11,4 мільярда гривень

Мінфін розмістив облігації на 11,4 мільярда гривень

Укрінформ
Міністерство фінансів 22 червня на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету 11,4 млрд грн (в еквіваленті). 

Як передає Укрінформ, про це повідомив Мінфін у Фейсбуці.

"Сьогодні на аукціонах #ОВДП Міністерство фінансів запропонувало інвесторам шість випусків цінних паперів в національній валюті і один випуск в іноземній валюті. <...> За підсумками аукціонів до державного бюджету залучено в еквіваленті 11,4 млрд грн", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що строк обігу запропонованих державних облігацій в гривні – 6 місяців, 1 рік, 1,5 року, 2 роки, 3 роки та 5 років. Строк обігу облігацій у доларах США становить 1 рік.

Читайте також: Рейтинг від S&P для облігацій Укравтодору очікується на рівні В - банкір

Від розміщення державних цінних паперів в національній валюті до державного бюджету було залучено 8,3 млрд гривень, додали в міністерстві. При цьому середньозважена дохідність 6-місячних ОВДП становила 9,0%, 1-річних – 10,97%, 1,5-річних - 11,30%, 2-річних – 12,0%, 3-річних - 12,30%, а 5-річних - 12,59%.

Своєю чергою, від розміщення номінованих в іноземній валюті ОВДП було залучено 112 млн дол. Середньозважена ставка дохідності за 1-річними ОВДП в доларах США становила 3,70%.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів 15 червня на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучило до бюджету понад 7,97 млрд грн (в еквіваленті).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-