Марченко про облігації Укравтодору: Глобальний фінансовий ринок демонструє довіру до України

Марченко про облігації Укравтодору: Глобальний фінансовий ринок демонструє довіру до України

Укрінформ
Випуск Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодором) облігацій під державні гарантії є важливою подією, насамперед через рекордно низьку вартість розміщення, під яку були залучені 700 млн доларів.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"Випуск облігацій Укравтодором під державні гарантії є дійсно важливою подією, враховуючи ту рекордно низьку вартість розміщення, під яку були залучені 700 млн доларів. Раніше Укравтодор запозичував лише на внутрішньому ринку. А на Лондонську фондову біржу здійснювало вихід лише Міністерство фінансів України. Зараз обсяг залучених на Лондонській біржі коштів демонструє довіру та інтерес до України з боку глобального фінансового ринку. І до великих інфраструктурних проєктів, зокрема", - йдеться в коментарі.

У Мінфіні зазначили, що позитивом даного розміщення облігацій є залучення в країну валютних коштів, і висловили впевненість, що ці кошти "будуть максимально ефективно використані для продовження створення якісної дорожньої інфраструктури в Україні".

Читайте також: Укравтодор вперше розмістив євробонди на Лондонській біржі під держгарантії

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) 17 червня 2021 року розмістило євробонди на 700 млн доларів США під 6,25% на Лондонській фондовій біржі під державні гарантії. За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, у ході розміщення Укравтодор отримав заявок майже на 2,4 млрд доларів США, що більш як утричі перевищило запланований обсяг випуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-