Близько 90% енергоблоків ТЕС відпрацювали свій ресурс – Галущенко

Близько 90% енергоблоків ТЕС відпрацювали свій ресурс – Галущенко

Укрінформ
В Україні близько 90% енергоблоків теплоелектростанцій (ТЕС) відпрацювали свій ресурс та потребують оновлення.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко 18 червня під час виступу у Верховній Раді.

«Потенційна встановлена потужність вітчизняної генерації перевищує 55 ГВт, включно з 8 ГВт об’єктів відновлювальної енергетики. Але близько 90% енергоблоків теплоелектростанцій відпрацювали свій ресурс і потребують оновлення", - сказав Галущенко.

За його словами, на сьогодні працюють близько 13 теплоелектростанції з 21 ТЕС, усі інші виведені в консервацію або розташовані на непідконтрольних територіях.

Втім, як каже міністр, Міненерго на сьогодні вже розпочало кампанію щодо підготовки енергетичних об’єктів до опалювального сезону та контролює виконання ремонтних робіт на теплоелектростанціях.

«Нам надзвичайно важливо пройти цей опалювальний сезон стабільно. Адже, як усім відомо, в наступному році в нас є план працювати автономно, від’єднавшись від системи Російської Федерації та Білорусі для того, щоб в 2023 році забезпечити процес синхронізації України з європейською енергосистемою ENTSO-E», - підсумував Геращенко.

Читайте також: Міненерго презентує новий механізм тарифоутворення для споживачів електроенергії

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році має відбудеться повна синхронізація України з європейською енергетичною системою ENTSO-E, яка забезпечить демонополізацію ринку електроенергії в країні та допоможе впровадити на ньому дієві прозорі європейські правила та процедури.

За оцінками Укренерго, витрати на синхронізації України з ENTSO-E становитимуть 357 млн євро, з яких 24,5 млн євро на модернізацію підстанцій Укренерго обіцяла надати Німеччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-