ПриватБанк перерахував до бюджету 19,4 мільярда дивідендів

ПриватБанк перерахував до бюджету 19,4 мільярда дивідендів

Укрінформ
ПриватБанк 18 червня у повному обсязі перерахував до держбюджету 19,4 млрд грн дивідендів, спрямованих на виплату акціонеру банку – державі.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба банку.

Голова наглядової ради банку Шерон Іскі зазначила, що за три останніх роки після націоналізації ефективна робота ПриватБанку принесла держбюджету дивідендів на суму 55,4 млрд грн.

"Чотири роки тому з податків українців було врятовано ПриватБанк та фінансову стабільність країни. Всі ці роки банк повертає державі вкладені кошти, й сьогодні ПриватБанк - найбільший донор бюджету серед держбанків", - сказала Шерон Іскі.

Вона зауважила, що державна компанія може і має бути ефективною завдяки високій якості корпоративного управління, що дозволило вивести банк на новий рівень управління прибутковістю і ліквідністю.

"Чистий прибуток ПриватБанку у 2020 році - 61,2% прибутку всіх українських банків", - акцентувала голова наглядової ради.

Як повідомив ПриватБанк в опублікованій інформації про результати роботи, за підсумками минулого року клієнтами банку стали ще понад 600 тисяч українців. А кількість клієнтів, що використовують Приват24 за рік зросла на 3,4 млн людей, що є абсолютним рекордом України.

Читайте також: Суд визнав законним конкурс з відбору голови правління ПриватБанку

Відповідно до погодженої Наглядовою радою та затвердженою урядом річною звітністю за 2020 рік ПриватБанк спрямував на виплату дивідендів державі 19,4 млрд грн, що становить 80% чистого прибутку за 2020 рік. Згідно з річним звітом банку його чистий прибуток за підсумками 2020 року становив 24,3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-