Зловживання на ₴5 мільйонів: ДБР підозрює трьох київських митників

Зловживання на ₴5 мільйонів: ДБР підозрює трьох київських митників

Укрінформ
Слідчі Територіального управління Державного антикорупційного бюро у Києві повідомили про підозру трьом головним державним інспекторам митного поста «Столичний» Київської митниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

"Встановлено, що у період вересня-листопада 2020 року службові особи Київської митниці "дозволяли" підприємству, яке займається імпортом нафтопродуктів, ввозити дизельне паливо під виглядом антикорозійної оливи. На відміну від дизпалива вона не відноситься до підакцизних товарів. Під час митного оформлення митники навмисно не вживали жодних заходів, хоча бачили у документах неправильний код товару", - ідеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування зафіксований 21 епізод подібних операцій. Через таку незаконну діяльність державний бюджет недоотримав акцизного податку та податку на додану вартість на загальну суму понад 5 млн грн.

Посадові особи підозрюються у зловживанні службовим становищем (ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади на 3 роки.

Читайте також: Шмигаль пояснив, що може поліпшити інвестклімат в державі

Як повідомляв Укрінформ, 13 червня слідчі ДБР затримали двох співробітників пункту пропуску "Шегині" Галицької митниці під час отримання чергового хабара за безперешкодне перевезення експрес-посилок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-