Портфель корпоративних кредитів банків зріс на 2,7% – Данилишин

Портфель корпоративних кредитів банків зріс на 2,7% – Данилишин

Укрінформ
Портфель корпоративних кредитів банків у гривні за травень зріс на 2,7%, що дозволило частково нівелювати вплив від скорочення корпоративних кредитів в іноземній валюті. 

Як передає Укрінформ, про це написав голова ради Національного банку Богдан Данилишин у Фейсбуці.

"Сукупний портфель кредитів банків у реальний сектор у травні майже не змінився. При цьому, гривневий портфель корпоративних кредитів банків у травні зріс на 2,7% (+11,8 млрд грн), що дозволило частково нівелювати вплив від скорочення корпоративних кредитів банків в іноземній валюті (-4,3% або -16,0 млрд грн в еквіваленті)", - написав Данилишин.

Він зазначив, що у кредитуванні домашніх господарств у травні спостерігалися аналогічні зміни портфель гривневих кредитів збільшився на 3,2% (на 5,8 млрд грн), в іноземній валюті – скоротився на 2,5% (на 0,7 млрд грн в еквіваленті) внаслідок імовірного врегулювання проблемної заборгованості домогосподарств в іноземній валюті.

Читайте також: Обсяг працюючих кредитів у квітні зріс на 2,3% - Данилишин

Збільшення корпоративного кредитного портфелю банків у травні значною мірою забезпечувалося виконанням державної програми “Доступні кредити 5-7-9%”, за якою обсяг наданих банками кредитів зріс у травні на 8 млрд грн. За два тижні червня уповноваженими банками було видано за програмою ще близько 3,5 млрд грн, з яких 2,3 млрд грн були спрямовані на антикризову підтримку робочого капіталу підприємств, решта – на рефінансування заборгованості перед банками та інвестиційні цілі.

Як повідомлялося, за період дії програми «5-7-9%» банками-учасниками було видано понад 18 тис. кредитів на загальну суму понад 47,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-