Суд визнав законним конкурс з відбору голови правління ПриватБанку

Суд визнав законним конкурс з відбору голови правління ПриватБанку

Укрінформ
Господарський суд міста Києва визнав законною процедуру проведення конкурсу з відбору голови правління ПриватБанку. 

Про це йдеться в пресрелізі банку, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Господарський суд міста Києва підтримав позицію ПриватБанку у справі за позовом профспілкової організації до банку та уряду за участі Національного банку України як третьої особи щодо блокування конкурсу з обрання голови правління ПриватБанку", - йдеться в повідомленні.

За інформацією пресслужби, юристи банку детально обґрунтували суду відповідність конкурсного відбору вимогам законодавства. Розглянувши справу, "суд повністю відмовив у задоволенні позовних вимог профспілкової організації".

Як повідомлялось, у травні 2021 року наглядова рада ПриватБанку призначила Герхарда Бьоша головою правління ПриватБанку за результатами конкурсного відбору. Бьош призначений строком на п’ять років. Правління Національного банку України 8 червня 2021 року погодило кандидатуру Бьоша на посаду голови правління державного ПриватБанку за результатами розгляду пакета документів та співбесіди.

Читайте також: Наглядова рада ПриватБанку обрала нового голову правління

Проведення конкурсу з відбору топ-менеджменту державних банків є обов'язковою умовою функціонування системи корпоративного управління, зафіксованою у Стратегії розвитку державних банків та відповідних нормах законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-