Зростає увага українців до екологічних проблем - Міндовкілля

Зростає увага українців до екологічних проблем - Міндовкілля

Укрінформ
В Україні за два роки суттєво зросла увага суспільства до проблем екології.

Про це сказав міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський під час виступу на екологічному форумі, який ООН провів в Україні з нагоди Всесвітнього дня захисту навколишнього середовища, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні екологічні проблеми – ми проводили навіть дослідження - десь знаходяться на 7-10 місці серед інших проблем громадян. Вони програють проблемам достатку, війни, конфліктів тощо. Але треба відзначити, що поступово, за два роки, із 13-го місця у таких же дослідженнях увага суспільства до екологічних проблем перемістилася вже на 7-9 місце, по різних дослідженнях. Уже можна говорити, що увага суспільства привертається до проблем екології», - заявив Абрамовський.

Він зазначив, що тенденція зростання уваги відбувається на тлі поглиблення кліматичних та екологічних проблем, проблем захисту довкілля в Україні.

Абрамовський також підкреслив, що уряд для вирішення нагальних проблем екології та захисту довкілля потребує підтримки громадянського суспільства та ЗМІ.

Читайте також: Абрамовський назвав реальними плани висадити мільярд дерев за три роки

Як повідомлялося, Всесвітній день охорони довкілля - міжнародний день ООН, що відзначається щороку 5 червня з метою привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-