Трансформація вугільних регіонів має привести до залучення інвестицій - Шмигаль

Трансформація вугільних регіонів має привести до залучення інвестицій - Шмигаль

Укрінформ
Трансформація вугільних регіонів має сприяти залученню інвестицій та створенню додаткових робочих місць.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Цього року заплановано початок перших проєктів у межах справедливої трансформації вугільних регіонів...Справедлива трансформація відбуватиметься за прикладом європейської програми. Наше завдання — запровадити необхідні стимули, аби вугільні регіони стали привабливим місцем для інвестицій, а їхні мешканці отримали нові робочі місця та можливість реалізації", - написав Шмигаль.

Він додав, що підготовку до старту такої трансформації обговорив на нараді з представниками Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства енергетики та Міністерства фінансів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Шмигаль заявив, що трансформацію вугільних регіонів України уряд за підтримки європейських партнерів планує розпочати цього року. Триває діалог із партнерами щодо створення мультидонорського фонду. Так, за підтримки Німеччини уряд планує розпочати щонайменше два пілотні проєкти з трансформації вугільних регіонів уже цього року.

Читайте також: Уряд планує створити фонд для трансформації вугільних регіонів - Шмигаль

Наприкінці 2020 року Міністерство енергетики прогнозувало, що збиткові шахти в Україні можна буде закрити протягом 10 років. До 2070 року Україна планує повністю відмовитися від викопних видів палива і стати кліматично нейтральною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-