Фіскальна служба заблокувала роботу незаконного НПЗ на Харківщині

Фіскальна служба заблокувала роботу незаконного НПЗ на Харківщині

Фото
Укрінформ
Співробітники Головного управління ДФС у Харківській області заблокували діяльність незаконного виробництва паливно-мастильних матеріалів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДФС на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці встановили, що посадові особи одного із СГД організували діяльність нафтопереробного заводу, потужності якого протягом 2020 року використовувалися для незаконного виготовлення та зберігання паливно-мастильних матеріалів. Реалізація незаконно виготовлених підакцизних товарів - скрапленого газу, бензину та дизпалива - здійснювалася на території Харківської області через мережу нелегальних заправних станцій.

ДФС на Харківщині заблокували незаконну діяльність НПЗ / Фото: ДФС

На підставі ухвал суду правоохоронці припинили незаконну діяльність з виготовлення, зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів, які не відповідають вимогам ДСТУ. За результатами проведених обшуків виявлено понад 560 тонн ПММ, орієнтовною вартістю близько 14 млн грн. Вартість обладнання, що використовувалося для незаконного виготовлення ПММ, оцінюється в 40 млн грн. Триває досудове розслідування.

Читайте також: Російський бензин: ДФС арештувала корпоративні права компаній, пов’язаних із Медведчуком

Як повідомив голова ДФС Вадим Мельник, “з початку 2021 року, співробітники податкової міліції вилучили паливно-мастильних матеріалів на суму 1,1 млрд грн, що на 820 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Нами припинено діяльність 11 незаконних виробництв паливно-мастильних матеріалів. ДФС й надалі буде здійснювати захист економічних інтересів держави спільно з іншими правоохоронними органами”.

Як зазначається, незаконний НПЗ співробітники ДФС виявили спільно із працівниками Східного регіонального управління Державної прикордонної служби, військовослужбовцями 10-го окремого мобільного прикордонного загону «Дозор», ДПСУ та співробітниками УСБУ у Харківській області, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-