Світовий банк інвестує в українську енергосистему $211 мільйонів

Світовий банк інвестує в українську енергосистему $211 мільйонів

Укрінформ
Україна успішно завершила переговори зі Світовим банком щодо залучення 211 млн дол. на реалізацію інвестиційного проєкту «Укргідроенерго» з підвищення стійкості енергосистеми.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства енергетики.  

«Ми офіційно завершити переговорний процес і підписати протокол переговорів. Реалізація проєкту сприятиме підвищенню надійності роботи української енергосистеми, виконанню вимог щодо функціонування в синхронному режимі з європейськими мережами та міжнародних зобов’язань у сфері скорочення викидів парникових газів», - розповів перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко.

Так, в рамках проєкту «Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»)» планується залучення $177 млн з боку Світового банку та $34 млн від Фонду чистих технологій. Розгляд пакету гарантійних та фінансових угод радою директорів Світового банку відбудеться до кінця червня.

Читайте також: Місія Світового банку перевірила виконання проєкту з відновлення Східної України

Зокрема, в межах проєкту передбачено встановлення систем акумулювання енергії потужністю 197 МВт на Київській ГАЕС, Канівській ГЕС, Кременчуцькій ГЕС і Середньодніпровській ГЕС; сонячні електростанції з потужністю 35,9 МВт та 28 МВт, а також акумулятори потужністю 15 МВт на Дністровській ГЕС.

Відзначається, що таке оновлення дозволить надати оператору системи передачі – НЕК «Укренерго» додатковий резерв підтримки частоти та розширити регулюючий діапазон автоматичного резерву відновлення частоти.

Читайте також: Світовий банк залишив прогноз зростання ВВП України на рівні 3,8%

Що, своєю чергою, є необхідними для забезпечення надійного та сталого функціонування об’єднаної енергосистеми України, дотримання операційної безпеки та якості електричної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-