У Мінекономіки запевняють: серйозних наслідків для імпорту бензину з Білорусі не буде

У Мінекономіки запевняють: серйозних наслідків для імпорту бензину з Білорусі не буде

Укрінформ
У Мінекономіки уточнили, що заходи Білорусі з ліцензування українського імпорту пов‘язані з торговими обмеженнями, які накладалися раніше, та пообіцяли посилити політику стосовно диверсифікації постачань.

Як передає Укрінформ, про це заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка написав у Фейсбуці. 

"Новини щодо бензину, за оперативною інформацією, пов‘язані з технологічним процесами на виробництві білоруського виробника і не матимуть довгострокових наслідків для імпорту бензину з Білорусі", - сказав заступник міністра.

Водночас заходи з ліцензування імпорту, яких вживає Білорусь, "за оперативною інформацією, пов‘язані з торговими обмеженнями, які накладалися раніше", поінформував Качка.

Читайте також: Експерти перевірили якість пального на українських АЗС

"Прохання всіх - не зв‘язувати всі події докупи", - написав він і запевнив, що політику диверсифікації постачань буде посилено.

Як повідомляв Укрінформ, Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, шкільні ампули, сільгосптехніка для сівби, пральні машини та меблі. Це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня. Рішення набере чинності через 10 днів після публікації і розраховане на 6 місяців.

Читайте також: Середня ціна бензину має становити 24,84 гривні за літр – Мінекономіки

Серед партнерів України у зовнішній торгівлі товарами у 2020 році Білорусь посіла шосте місце, однак за підсумками першого кварталу 2021 року вона опустилася на одну сходинку нижче і посіла сьоме місце.

Білоруська нафтова компанія (БНК) поки не підтверджує постачання бензину марки А-95 для українських контрагентів на червень, повідомив вранці 28 травня ресурс enkorr. Причини такого рішення поки що не уточнюються, перемовини щодо постачання тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-