Аеропорт у Дніпрі побудують протягом двох років — Шмигаль

Аеропорт у Дніпрі побудують протягом двох років — Шмигаль

Оновлено
Укрінформ
У межах програми «Велике будівництво» проводиться будівництво та реконструкція шести аеропортів, зокрема протягом двох років у місті Дніпро з'явиться нове сучасне летовище.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час робочої поїздки в Дніпропетровську область, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал

«В Україні цього року розпочалося активне будівництво аеропортів. Лише на аеропорт у Дніпрі держава на цей рік виділила з бюджету майже 1,5 млрд грн. Проведено прозорий тендер, і найближчими місяцями має активізуватися робота щодо будівництва злітно-посадкової смуги. Ми доведемо до завершення всі ці роботи протягом наступних двох років, і нарешті в місті-мільйоннику Дніпрі з’явиться сучасний та великий аеропорт», — наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Аеропорт у Дніпрі офіційно змінив назву

Темпи будівництва злітно-посадкової смуги Дніпровського аеропорту прискоряться в рази вже в найближчі декілька місяців, повідомив аступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в ефірі телеканалу «Україна 24»

"Так, будівництво аеропорту в Дніпрі йде не тими темпами, які очікували і хотіли б бачити місцеві жителі. Уже через кілька місяців ви побачите прискорення в рази будівництва злітно-посадкової смуги Дніпровського аеропорту", - сказав Тимошенко.

За його словами, нині в рамках програми "Велике будівництво" також завершується проєктування аеропортів в Ужгороді, Чернівцях, Рівному, Полтаві та Кривому Розі.

Читайте також: Шмигаль відкрив форум UkraineInvest Talks Dnipro та анонсував меморандуми з ЄБРР та USAID

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль здійснює робочу поїздку до Дніпропетровської області.

На розвиток регіональних аеропортів у держбюджеті 2021 року передбачено 2,4 млрд грн, з них 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво нового аеродрому в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім цього, ще 30 млн грн виділено на проєктування нового летовища на Закарпатті.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-