ЄІБ надасть грант у €7 мільйонів на супровід інфраструктурних проєктів

ЄІБ надасть грант у €7 мільйонів на супровід інфраструктурних проєктів

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк надасть грант у розмірі 7 млн євро на супровід інфраструктурних проєктів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства розвитку громад та територій

"Сьогодні, 25 травня, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Міністерство розвитку громад та територій України підписали грантову угоду на суму в 7 млн євро, що буде профінансовано ЄС. Цей грант буде спрямовано на підготовку та впровадження Програми відновлення в Україні", - йдеться у повідомленні.

Фото: minregion.gov.ua

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив, що високо цінує плідну співпрацю з нашими міжнародними партнерами – Європейською Комісією та ЄІБ.

«Зокрема, реалізація Надзвичайної кредитної програми для відновлення України вже допомогла реконструювати понад 240 інфраструктурних об’єктів в Україні. Нова кредитна угода від ЄІБ у розмірі 340 млн євро, яку ми підписали минулого року, сприятиме ще більш масштабній реконструкції соціальної інфраструктури в Україні. А грант у 7 млн євро від ЄС допоможе нам у швидкій реалізації запланованого відновлення», – зазначив він.

Уточнюється, що за кошти Програми відновлення в Україні (URP) буде профінансовано кілька сотень малих і середніх проєктів на муніципальному рівні. Ідеться про відновлення соціальної інфраструктури, поліпшення комунальних послуг, ремонт пошкоджених адміністративних будівель та ключової соціальної інфраструктури (включно з лікарнями, школами, дитячими садками, спортивними об’єктами).

Читайте також: В Україні загальний обсяг проєктів ЄІБ становить понад €7,5 мільярда

«Підписаний грант у 7 млн євро сприятиме реалізації нової кредитної угоди – Програми відновлення в Україні – відповідно до провідних міжнародних підходів та інтересів українських громад. Наша співпраця з ЄІБ у питанні модернізації інфраструктури є успішною. Втілення Надзвичайної кредитної програми для відновлення України тому доказ. Завдяки Програмі вже відновлені лікарні, школи, дитячі садки, спортивна інфраструктура та інші ключові об’єкти інфраструктури на сході України. Нова Програма у 340 млн євро надає ще більше можливостей для регіонів країни», – наголосив заступник міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

Очікується, що реалізація проєктів у межах Програми принесе користь для понад 13 мільйонів мешканців України, а також стимулюватиме регіональний розвиток та швидше економічне зростання у державі.

«ЄІБ, банк Європейського Союзу, – довготривалий партнер України. Наша підтримка поширюється на регіони, постраждалі від збройного конфлікту, та сприяє їхньому відновленню. Покращена та сучасна інфраструктура – це значний внесок у майбутнє громад на сході України. Ми раді, що ЄС доповнює наше фінансування Програми відновлення в Україні за допомогою гранту від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP), щоб надати допомогу та підтримати наших українських партнерів в успішній реалізації Програми», – підкреслила віцепрезидентка ЄІБ, відповідальна за фінансові операції з Україною, Тереза Червінська.

Зазначається, що грант, який надається в межах Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP) та доповнює фінансування Програми від ЄІБ, сприятиме підвищенню інфраструктурної стійкості України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-