Шмигаль доручив якнайшвидше відновити роботу номінаційного комітету з призначень до наглядових рад

Шмигаль доручив якнайшвидше відновити роботу номінаційного комітету з призначень до наглядових рад

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив керівництву Міністерства економіки у рамках впровадження корпоративної реформи якнайшвидше відновити роботу номінаційного комітету, який відповідає за призначення членів незалежних наглядових рад.

Про це він написав у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Впровадження корпоративної реформи обговорили під час наради з першим віцепрем'єр-міністром — міністром економіки Олексієм Любченком та заступницею керівника Офісу Президента Юлією Свириденко. Підкреслив, що це одне з головних завдань Мінекономіки. Доручив якнайшвидше відновити роботу номінаційного комітету для реалізації наступних кроків», - зазначив Шмигаль.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр неодноразово наголошував на тому, що уряд незмінно налаштований на продовження реалізації реформи корпоративного управління та інших ключових для України реформ.

Читайте також: Шмигаль заявляє про значний прогрес у законодавчій роботі для траншу МВФ

За його словами, одним із перших кроків для перезапуску реформи корпоративного управління має стати відновлення роботи номінаційного комітету, який би став не лише інструментом відбору якісних кандидатів для наглядових рад, а й майданчиком для обговорення проблемних питань, які виникають у багатьох компаніях.

За даними ЗМІ, незалежні експерти номінаційного комітету з відбору керівників і членів наглядових рад особливо важливих підприємств на початку травня заявили про припинення роботи в Україні до прояснення плану дій з реформи корпоративного управління і визначення чіткого зобов'язання уряду поважати інститути корпоративного управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-