Укравтодор оголосив тендер на спорудження нового моста на кордоні з Молдовою

Укравтодор оголосив тендер на спорудження нового моста на кордоні з Молдовою

Велике будівництво
Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) в рамках програми Президента «Велике будівництво» оголосило тендер на розробку проєкту та будівництво нового моста на кордоні України та Молдови в Ямполі. За умовами тендеру, зведення об'єкта має бути завершене у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укравтодору у Фейсбуці.

Тендер передбачає, що переможець діятиме за принципом design&build: розробить проєктну документацію та побудує об’єкт. Це заощадить час та фінансові витрати на реалізацію. Очікувана вартість будівництва становить 3,4 млрд грн.

За умовами тендеру, завершити зведення переходу компанія-підрядник повинна до кінця 2022 року.

Крім самого мостового переходу, побудують два підходи: 1,6 км з боку української території до дороги Т-02–02 Могилів-Подільський — Ямпіль — Бершадь — Умань та 5 км з молдовського боку до траси М-2.

В Укравтодорі нагадують, що міст через Дністер поблизу населених пунктів Ямпіль і Косеуць був частиною домовленостей президентів Володимира Зеленського і Майї Санду щодо покращення транспортного зв’язку між Україною та Молдовою.

Нині транспорт рухається лише одним шляхом – через міст у пункті пропуску «Могилів-Подільський — Отач». Тому новий міст у Ямполі дозволить скоротити час поїздки за маршрутом Київ — Кишинів.

«Будівництво моста — стратегічний пріоритет. Паралельно з цим оновлюємо 137,5 км маршруту — йдеться про найбільш проблемні для проїзду ділянки. Тобто вже до кінця року шлях до кордону буде комфортним для проїзду», - заявив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Читайте також: Укравтодор розпочав ліквідацію наслідків руйнування мосту на Львівщині

Як повідомляв Укрінформ, за словами координатора програми «Велике будівництво», заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка, наприкінці квітня в Одеській області завершили один із легендарних довгобудів – міст через Хаджибейський лиман. На виконання інфраструктурної програми Володимира Зеленського його розширили до шести смуг, що дозволить збільшити пропуск транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-