У Фонді держмайна заявляють про зростання конкуренції на аукціонах

У Фонді держмайна заявляють про зростання конкуренції на аукціонах

Укрінформ
У квітні 2021 року на кожен об'єкт малої приватизації претендували в середньому 4,57 підприємця, це більш як удвічі перевищує показник квітня 2019 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Фонду державного майна у Фейсбуці.

У приватизаційному відомстві стверджують, що поступове зростання конкуренції на аукціонах "є абсолютним показником зацікавленості потенційних інвесторів приватизацією".

Крім того, вартість об'єктів стає ринковою.

"Чергове підтвердженням цьому – збільшення на 752% стартової ціни об'єктів приватизації під час торгів. Зауважимо, що ще 2019 року цей показник складав лише 14%, що у 53 рази менше, ніж цьогоріч", - зазначили у Фонді.

Загалом, за даними відомства, протягом минулого місяця в онлайн-торгах взяли участь 233 особи. Це вдвічі більше, ніж у квітні 2020 року, і майже у 4 рази більше, ніж у 2019-му.

Як повідомляв Укрінформ, майже 1 млрд гривень надійшов до держбюджету від приватизації за перший квартал 2021 року. Загалом регіональними відділеннями Фонду держмайна за січень-березень проведено 377 аукціонів.

Верховна Рада 30 березня 2021 року ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №4543, що розблоковує велику приватизацію.

Читайте також: За квартал від приватизації до бюджету надійшов майже мільярд гривень - ФДМУ

Фонд держмайна зможе залучити до бюджету на прозорих приватизаційних аукціонах у 2021 році 12 млрд грн. Перші аукціони великої приватизації відбудуться вже влітку, заявив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко, коментуючи ухвалення закону Верховною Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-