Німеччина та Україна готують третє спільне навчання у зоні відчуження ЧАЕС – посол

Німеччина та Україна готують третє спільне навчання у зоні відчуження ЧАЕС – посол

Укрінформ
Експерти федерального відомства Німеччини із захисту від радіації разом з Державним агентством з управління зоною відчуження готують третє навчання на закритій території 30-кілометрової Чорнобильської зони.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у виступі на спеціальній онлайн-події Київського безпекового форуму «Чорнобиль. 35 років».

Вона зазначила, що радіоактивно забруднені території навколо Чорнобильської АЕС будуть закритими для в'їзду без захисного обладнання протягом століть.

«Вони потребують постійного моніторингу. В цій галузі розвинулася тісна співпраця між німецьким та українськими експертами. Федеральне відомство радіаційного захисту вже успішно провело два навчання в зоні відчуження разом з Державним агентством з управління зоною відчуження. Наразі готується наступне», - сказала Фельдгузен.

Посол також зазначила, що Німеччина внесла близько 100 млн євро в проєкт будівнитва нового конфайнменту.

За її словами, всі ці заходи можуть лише спробувати трохи зменшити заподіяну Чорнобильською аварією шкоду.

«Зараз ми повинні спільно працювати над створенням безпечнішого майбутнього і розробкою технологій та джерел енергії, які є доступними, малоризиковими та екологічно безпечними. У цій сфері Німеччина також стоїть пліч-о-пліч з Україною», - запевнила Фельдгузен.

Читайте також: На будівництво конфайнменту на ЧАЕС 45 країн надали € 2,1 мільярда - британське посольство

Як повідомлялося, експерти федерального відомства Німеччини із захисту від радіації провели перше навчання на закритій території 30-кілометрової Чорнобильської зони на випадок надзвичайної ситуації на європейських АЕС у вересні 2018 року.

26 квітня відзначається Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-