На будівництво конфайнменту на ЧАЕС 45 країн надали €2,1 мільярда - британське посольство

На будівництво конфайнменту на ЧАЕС 45 країн надали €2,1 мільярда - британське посольство

Укрінформ
На будівництво нового конфайнменту над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС 45 країн надали 2,1 млрд євро.

Як передає Укрінформ, про це у Твітері повідомляє Посольство Великої Британії в Україні до 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС.

"Упродовж цих років Велика Британія активно сприяла зусиллям з відновлення Зони відчуження, зокрема в рамках проєкту Нового безпечного конфайнменту, який накрив знищений реактор”, - ідеться в повідомленні.

Будівництво підтримали 45 країн, включно з Великою Британією, та надали на цей проект 2,1 млрд євро.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня 2016 року Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію, якою проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам'яті про Чорнобильську катастрофу.

Читайте також: Для виведення з експлуатації ЧАЕС працюють 16 міжнародних проєктів - Абрамовський

Будівництво конфайнменту фінансувалося з Чорнобильського фонду "Укриття", який було створено у 1997 році за рахунок внесків 45 країн-вкладників та донорів. Конструкція була побудована компанією Novarka, консорціумом французьких будівельних компаній Vinci i Bouygues i субпідрядниками з усього світу, до складу яких входили і українські компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-