Уряд розробить законопроєкт про нульову ставку ПДВ на внутрішні авіаперевезення - Шмигаль

Уряд розробить законопроєкт про нульову ставку ПДВ на внутрішні авіаперевезення - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів розробить законопроєкт про введення нульової ставки ПДВ на внутрішні авіаційні перевезення.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Стосовно підтримки авіагалузі. Кабмін розробить законопроєкт про введення нульової ставки ПДВ на внутрішні авіаційні перевезення з метою здешевлення авіаквитків. Це підтримає авіакомпанії в період кризи, а також сприятиме розвитку туристичного потенціалу нашої країни», - написав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль пропонує створити сприятливі умови для приваблення турецьких туристів до України

Підбиваючи підсумки тижня, Прем'єр нагадав, що уряд ввів спецмито в розмірі 35% на автобуси й вантажівки з Білорусі. Загальний обсяг порушеного імпорту - близько $100 млн на рік. Рішення ухвалене у зв’язку з тим, що Білорусь запровадила штучні бар’єри для української продукції, а також через нерівні умови участі в державних закупівлях, пояснив він.

Глава уряду нагадав й про те, що 20 квітня розпочалось тестування для працівників Держмитслужби. Загалом протестують 9 тисяч осіб на знання митного та антикорупційного законодавства та на благонадійність.

Читайте також: У І кварталі надходження ПДВ зросли у 1,5 раза - податкова

Назвав Шмигаль й деякі позитивні сигнали в економіці, які спостерігаються останнім часом. Зокрема, роздрібна торгівля від початку року зросла на 7,5%, а якщо брати березень цього року проти березня минулого, то виходить +13,1%. Щодо промисловості, то в березні вона зросла на 2,4% порівняно з березнем 2020 року. В тому числі зростання було у переробній промисловості (+2,5%) та в категорії “інвестиційні товари” (+3,4%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-