Вісім українських засобів COVID-захисту відповідають стандартам ЄС

Вісім українських засобів COVID-захисту відповідають стандартам ЄС

Укрінформ
Тестування у європейській лабораторії підтвердило відповідність якості восьми засобів індивідуального захисту українського виробництва стандартам ВООЗ та ЄС.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я, передає Укрінформ.

"У грудні минулого року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) ініціювала безкоштовне тестування виготовлених в Україні засобів індивідуального захисту в акредитованій лабораторії ЄС. Днями стало відомо про підсумки оцінки якості ЗІЗ вітчизняних виробників. Загалом із 12 протестованих виробів 8 успішно пройшли тестування та підтвердили відповідність якості своєї продукції стандартам ВООЗ та ЄС", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У «червоних» зонах заборонили знаходитися на вулиці без масок

Зазначається, що після оголошення про ініціативу для участі в оцінці своєї продукції в європейській лабораторії зареєструвались 11 українських компаній. Вони мали документально підтвердити обіг своєї продукції в Україні та систему управління якістю підприємства. Відповідали умовам участі 7 компаній, виготовлені ними ЗІЗ були направлені до європейської лабораторії.

За інформацією ВООЗ в Україні, успішно пройшли тестування і підтвердили відповідність якості своєї продукції п'ять виробників.

У ЦГЗ наголосили, що виробники ЗІЗ із визнаними стандартами якості можуть спиратись на них не тільки для збільшення виробництва в Україні, а й для виходу на європейський ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-