Рівень безробіття в Україні цьогоріч знизиться до 9,1% - Нацбанк

Рівень безробіття в Україні цьогоріч знизиться до 9,1% - Нацбанк

Укрінформ
У 2021 році безробіття знизиться та в середньому за рік становитиме 9,1%, а у 2022 році знизиться до 8,5%.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щоквартальному Інфляційному звіті за квітень 2021 року, повідомляє пресслужба НБУ.

"За прогнозами Національного банку, в поточному році безробіття знизиться та в середньому за рік становитиме 9,1%. З одного боку, відновлення економічної активності сприятиме нормалізації показника, з іншого – зниження гальмуватиметься значним зростанням витрат бізнесу на оплату праці. Проте вже у 2022 році очікується зниження безробіття до природного рівня – 8,5%", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що безробіття у 2021 році скорочуватиметься помірними темпами та у 2022 році знизиться до природного рівня.

Подальше пожвавлення економіки та зростання соціальних стандартів підтримуватиме підвищення доходів громадян. Номінальна зарплата у 2021 році зросте на 17,8% і на 9,7% у наступному році; реальна – на 8,6% і на 3,9% відповідно.

Читайте також: Українці вважають головними проблемами війну, безробіття і коронавірус

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі Разумкова підрахували, що торік на тлі епідемії коронавірусу в Україні з 8,5% до 9,9% зріс рівень безробіття, а також відбулось падіння реальних доходів українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-