СБУ викрила корупційну схему керівництва кадастру Закарпаття

СБУ викрила корупційну схему керівництва кадастру Закарпаття

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила масштабну схему із протиправного виділення у приватну власність державних земель, яку організувало вище керівництво Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

Оперативники спецслужби встановили, що організував протиправну схему колишній в.о. начальника ГУ Держгеокадастру. Він залучив до «справи» новопризначеного очільника установи та деяких керівників структурних підрозділів. Учасники оборудки виділяли з державної у приватну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення поблизу Ужгорода. Натомість до Державного земельного кадастру ділки вносили інші дані. Замовники отримували землі з лісовими угіддями під виглядом сільськогосподарських земельних ділянок.

Слідчі СБУ задокументували, що у 2020 році в.о. начальника ГУ Держгеокадастру, зокрема, надав дозвіл на розроблення проєкту землеустрою стосовно відведення у власність 26 ділянок загальною площею майже 54 га. Встановлено, що ці землі підлягали передачі у комунальну власність об’єднаній територіальній громаді.

Читайте також: Фальсифікували фінансові документи: СБУ викрила дезінформаторів Нацбанку

У межах кримінального провадження оголошено підозри керівнику обласного Держгеокадастру; колишньому в.о. начальника Головного управління; начальнику одного із відділів та інженеру землевпоряднику.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності осіб, причетних до оборудки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-