Уряд ухвалив рішення для забезпечення реструктуризації боргу «Антонова»

Уряд ухвалив рішення для забезпечення реструктуризації боргу «Антонова»

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення для забезпечення реструктуризації заборгованості державного підприємства "Антонов".

Як передає Укрінформ, відповідне розпорядження від 21 квітня опубліковане на Урядовому порталі.

"На виконання Закону України “Про реструктуризацію заборгованості державного підприємства “Антонов”... визначити Вищий антикорупційний суд органом, до сфери управління якого передається будівля (реєстраційний номер 1719602780000) по просп. Перемоги, 41, у м. Києві", - йдеться у розпорядженні.

Кабмін також доручив Міністерству фінансів забезпечити внесення відповідних змін до договору про реструктуризацію заборгованості держпідприємства “Антонов” як правонаступника державного підприємства “Київський авіаційний завод “Авіант” перед державою.

Також Мінфін має відобразити в обліку зменшення заборгованості державного підприємства “Антонов” перед державою за виконання державою гарантійних зобов’язань за облігаціями, випущеними державним підприємством “Київський авіаційний завод “Авіант” у 2009 році під державну гарантію, на суму ринкової вартості будівлі, зазначеної у пункті у цьому розпорядженні, яка підтверджується звітом про незалежну оцінку.

Читайте також: Держава сплатила «Антонову» аванс за три літаки Ан-178 – Шмигаль

Як повідомляють в державному концерні "Укроборонпром", до якого входить "Антонов", наразі заборгованість "Антонова" перед державою становить близько 424 мільйонів гривень. Вона виникла внаслідок випуску у 2009 році ДП "Київський авіаційний завод "Авіант", правонаступником якого є ДП "Антонов", облігацій на суму 858 млн грн під державні гарантії.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів ДП "Антонов" передасть свою будівлю площею 4 285,70 кв. м, що знаходиться на проспекті Перемоги, 41, в управління ВАКС. Це дасть можливість зменшити заборгованість авіапідприємства майже вдвічі: згідно з незалежною оцінкою, ринкова вартість згаданої нежитлової будівлі становить майже 213 млн грн (з ПДВ).

"Ця будівля ніколи не використовувалася у виробничих цілях і фактично була непрофільним активом для ДП "Антонов", що потребувало чималих коштів на її утримання. Завдяки рішенню Уряду Вищий антикорупційний суд отримає необхідні приміщення, а авіапідприємство зменшить свої борги", – зазначив заступник генерального директора Укроборонпрому з управління активами Мустафа Найєм.

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня 2020 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про реструктуризацію заборгованості Державного підприємства "Антонов" щодо уточнення питань реструктуризації заборгованості з метою створення передумов для забезпечення ВАКС приміщенням".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-