Порушення на ринку страхування: Нацбанк застосував заходи впливу до 11 компаній

Порушення на ринку страхування: Нацбанк застосував заходи впливу до 11 компаній

Укрінформ
Національний банк України застосував заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення всіх ліцензій п’яти страхових компаній і зобов’язання вжити заходів для усунення порушення до шести страхових компаній.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив рішення про застосування заходів впливу, яке набуває чинності 22 квітня 2021 року:

1) тимчасово зупинити дію всіх ліцензій п’яти компаній: ПрАТ "Страхова компанія "Капітал-страхування", ТДВ "Страхова компанія "Ніка", ПрАТ "Альянс-Гарант" страхова компанія ", ПрАТ " Страхова компанія "Фінекс", ТДВ " Страхова компанія "Фінтех";

2) застосовати захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення до шести страхових компаній: ПрАТ "Перестрахувальне товариство "Європоліс", ПрАТ " Страхова компанія "Мир", ПрАТ " Страхова компанія "Остра", ПрАТ "Страхова фінансова група "Глєбов і Партнери", ПрАТ "Українська акціонерна страхова компанія Аска", ПрАТ "Страхова компанія АСКО-Донбас Північний".

Національний банк вирішив тимчасово зупинити дію всіх ліцензій п'яти компаній, оскільки вони не мають необхідного обсягу прийнятних активів для поглинання збитків, які можуть виникнути в майбутньому. Частина з них, в тому числі не має достатньо прийнятних активів для виконання страхових зобов’язань. Дефіцит прийнятних активів цих компаній перевищує 50%, а у деяких сягає 99%. Продовження укладання договорів страхування в умовах вищезазначеного фінансового стану призведе до збільшення зобов’язань страховика та збільшення ризику неповного та/або несвоєчасного виконання зобов’язань перед більшою кількістю споживачів та інших клієнтів.

До шести страхових компаній було обрано захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення оскільки ці компанії не порушують нормативи, пов’язані із страховими резервами, а обсяг та стабільність прийнятних активів для покриття страхових резервів не викликає наразі застережень.

Читайте також: Нацбанк тимчасово зупинив дію всіх ліцензій чотирьом страховим компаніям

Усі 11 страховиків зобов’язані у строк до 4 червня 2021 року усунути порушення та подати Національному банку звіт про їхнє усунення і засвідчені у належний спосіб документи, які це підтверджують.

Зазначається, що це третє засідання, на якому Комітет розглянув акти за порушення страховиками обов’язкових нормативів за 9 місяців 2020 року. Таким чином, Національний банк вже розглянув акти про правопорушення 21 страхової компанії.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-