НБУ не стягуватиме з банків комісію за виплати «карантинних» 8 тисяч

НБУ не стягуватиме з банків комісію за виплати «карантинних» 8 тисяч

Укрінформ
Національний банк у 2021 році не стягуватиме з банків комісію за проведення операцій у системі електронних платежів, пов’язаних із наданням допомоги від держави бізнесу під час посиленого карантину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що Національний банк запровадив із 21 квітня 2021 року тимчасове рішення, на період здійснення виплат допомоги застрахованим особам, не стягувати із банків комісію за проведення операцій у системі електронних платежів, пов’язаних із наданням допомоги від держави бізнесу під час посиленого карантину.

У Нацбанку нагадують, що у квітні цього року уряд вирішив продовжити практику надання одноразової державної допомоги найманим працівникам суб’єкта господарювання або фізичним особам – підприємцям, які спеціалізуються на певних видах економічної діяльності та можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їхньої діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів у 2021 році (постанова Кабінету Міністрів від 7 квітня 2021 року № 328 "Про додаткові заходи соціальної підтримки застрахованих осіб на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2").

Читайте також: На виплату «карантинної» допомоги для ФОПів уже спрямували 1,4 мільярда

Кошти для виплати допомоги перераховуються Мінсоцполітики на окремий рахунок Пенсійного фонду України, відкритий в АТ "Ощадбанк". АТ "Ощадбанк" перераховуватиме кошти на банківський рахунок заявника, який зазначений у заяві на отримання допомоги від держави. Також безоплатними будуть операції з повернення банками незарахованих сум коштів допомоги через певні причини. Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 21 квітня 2021 року № 33 "Про внесення зміни до тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Національним банком України в системі електронних платежів та у сфері розрахунково-касового обслуговування".

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 30 березня ухвалила президентський закон про фінансову допомогу ФОПам під час карантину. Документ, зокрема, передбачає, що застрахований ФОП чи працівник, який у нього працює, має право на отримання допомоги з держбюджету на підставі самостійного звернення у розмірі 8 тис. грн. Окрім цього, підприємці та працівники можуть потенційно розраховувати на допомогу від місцевої влади у розмірі, який буде визначено органами місцевого самоврядування.

6 квітня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон про надання фінансової допомоги у розмірі 8 тис. грн підприємцям, які зупинити свою діяльність через карантинні обмеження в червоних зонах.

Читайте також: «Карантинні» 8 тисяч: чи даватимуть гроші в регіонах, які вже вийшли з «червоної» зони

Також повідомлялося, що на виплату одноразової матеріальної допомоги для підприємців та найманих працівників уряд спрямував 1,4 млрд гривень. Очікується, що послугою скористаються 175 тис. громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-