Регіональні проєкти: Шмигаль розраховує, що IFC збільшить фінансування

Регіональні проєкти: Шмигаль розраховує, що IFC збільшить фінансування

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із головним віце-президентом Міжнародної фінансової корпорації Стефані фон Фрідебург розвиток регіональних проєктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Під час онлайн-зустрічі 21 квітня сторони обговорили реалізацію спільних проєктів, а також розвиток співпраці між МФК та місцевим самоврядуванням.

Шмигаль зауважив, що завдяки консультаційній та фінансовій підтримці МФК здійснюється робота із впровадження проєктів з фінансування напрямів енергетичної ефективності та відновлювальної енергетики, розвитку банківського сектору та аграрного бізнесу.

Читайте також: Уряд збільшив фінансову підтримку малих фермерських господарств

«Ми зацікавлені розширювати горизонти нашого співробітництва. Розраховуємо, що наші спільні наміри втіляться в нових проєктах з використанням інструментів державно-приватного партнерства, зокрема в галузях енергетики і медицини», — сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що підтримує інтенсифікацію співробітництва МФК на регіональному рівні.

«Сьогодні ми вже маємо декілька міст, які є лідерами в цій співпраці. Однак у нас також є міста, які мають надзвичайно хороші умови для залучення інвестицій, оновлення інфраструктури, зокрема транспортної та муніципальної. Усе це можливо завдяки реформі децентралізації, коли міста починають вчитися управляти своїми ресурсами та своїми можливостями», — зауважив голова уряду.

Читайте також: Данський муніципалітет поділиться досвідом з українськими громадами

Шмигаль наголосив, що розраховує на подальше розширення прямого фінансування МФК місцевих органів влади.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня міністр фінансів Сергій Марченко обговорив макроекономічну ситуацію в Україні з віцепрезидентом Міжнародної фінансової корпорації Джорджиною Бейкер.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-