«Голос України» опублікував  Закони щодо реструктуризації валютних кредитів

«Голос України» опублікував Закони щодо реструктуризації валютних кредитів

Укрінформ
В офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" опубліковані закони щодо реструктуризації валютних кредитів.

Як передає Укрінформ, тексти законів оприлюднено на сайті видання.

Усі закони - "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб", "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб" - набирають чинності наступного дня за днем опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 13 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкти щодо реструктуризації валютних кредитів.

Так, закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб» спрямований на підтримку громадян України, які мають невиконані зобов’язання за кредитними договорами в іноземній валюті (валютними кредитами).

Також ухвалили закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб)". Він передбачає звільнення від сплати ПДФО з прощеного боргу.

Читайте також: Зеленський підписав закони про реструктуризацію валютних кредитів

Крім цього, було ухвалено закон, який вносить доповнення до закону «Про споживче кредитування», зокрема в частині проведення реструктуризації боргів за кредитами в іноземній валюті, перерахування усіх грошових зобов’язань у гривневий еквівалент та списання неустойки за цими кредитними угодами.

Як повідомляв Укрінформ, мораторій на стягнення майна за валютними кредитами був уведений у 2014 році для захисту валютних позичальників, які у зв’язку з кризою та різкою девальвацією не могли платити за кредитами. Банкам було заборонено звертати стягнення на майно громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-