У Міненерго розробили три документи для підготовки Водневої стратегії України

У Міненерго розробили три документи для підготовки Водневої стратегії України

Укрінформ
У Міністерстві енергетики України розробили три важливих документи для підготовки Водневої стратегії України. 

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, повідомляє Урядовий портал.

"Міністерством енергетики створено три надважливих документи: проєкт Дорожньої карти з виробництва та використання водню в Україні; проєкт Дорожньої карти використання водню в Україні в автомобільному транспорті; проєкт звіту про масштабну дію згідно з процедурою Стратегічної екологічної оцінки Дорожньої карти. Ці документи стануть міцним підґрунтям для розробки Водневої стратегії України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що документи були розроблені у співпраці між підрозділами Європейської економічної комісії (ЄЕК) ООН та урядом України.

"Підтримка ЄЕК ООН та її міждисциплінарний підхід мали вирішальне значення для старту цього процесу", - наголосили в Міненергетики.

Зокрема, ЄЕК ООН підтримала Україну у розробці Проєкту дорожньої карти виробництва та використання водню. Під час роботи були ретельно розглянуті енергетичний, транспортний та екологічний аспекти.

"Україна є державою-членом ЄЕК ООН і вже відчула корисність взаємопов’язаного підходу на прикладі водневої енергетики. Одне й те саме рішення має вплив одразу на декілька секторів та галузей. Україна прагне досягнути сталого розвитку, тому реалізовувати енергетичну політику не можна ізольовано, не беручи до уваги вплив цих заходів на навколишнє середовище, здоров'я людей, біорізноманіття тощо. Щоб знайти інтегровані рішення, потрібна якісна координація між усіма відповідними гравцями та загальнодержавний підхід", - наголосили в Міністерстві енергетики.

Читайте також: Шмигаль обговорив з міністром енергетики Німеччини «водневу співпрацю»

Як повідомляли у Міністерстві енергетики, розробка Водневої стратегії в Україні буде здійснюватися за сприяння Світового банку та із залученням авторитетних міжнародних компаній й вітчизняних експертів. Цьому передувало дослідження потенціалу розвитку водневої енергетики, використання водню на транспорті, було здійснено екологічну оцінку.

Планується, що у 2021 році буде запущено науково-технічне дослідження, напрацьовуватиметься нормативна база, необхідної, у тому числі для розробки Водневої стратегії, відбуватиметься зміна технічних регуляторів і регулювань.

Також, цього року за участі "Оператора газотранспортної системи України" розпочинаються масштабні роботи з оцінки використання ГТС для транспортування водню.

Наступного року в Україні за підтримки держави стартують перші пілотні проєкти у сфері водневої енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-