Торік фізособи отримали кредитів на 10% більше – Нацбанк

Торік фізособи отримали кредитів на 10% більше – Нацбанк

Укрінформ
За минулий рік фінансові компанії видали фізичним особам кредитів на 48 млрд грн, що на 10% більше порівняно із 2019 роком.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ході онлайн-презентації "Мікрокредитування в Україні: споживачі та ринкова практика" сказав керівник управління нагляду за фінансовими компаніями Національного банку України Олександр Залєтов.

"На сьогодні 775 фінансових компаній мають ліцензію на кредитування, але лише третина надають ці послуги фізичних особам. Загальний обсяг виданих кредитів фізичним особам за 2020 рік становив 48 млрд грн, що на 10% більше ніж у 2019 році", - сказав Залєтов.

Він зазначив, що у минулому році майже 10 млн договорів було укладено онлайн, і це свідчить, що цей ринок буде і надалі розвиватись у напрямку дистанційних послуг.

Читайте також: Гривневі кредити фізособам за листопад зросли на 2,4% - НБУ

Як повідомляв Укрінформ, із 1 січня 2021 року набули чинності зміни до закону про кредитування, які вплинуть на сферу мікрокредитних фінансових організацій. Так, розмір суми штрафів та пені не зможе бути більшим за два розміри суми, яку отримала людина, якщо кредит є більшим за 1 мінімальну заробітну плату (6 тис. грн із 1 січня 2021 року). Це правило не поширюється на менші кредити. Тут, як і раніше, діє загальна норма — розмір штрафів та пені не може перевищувати 50% кредиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-