Крок до «промислового безвізу»: Україна увійшла до міжнародної організації з метрології

Крок до «промислового безвізу»: Україна увійшла до міжнародної організації з метрології

Укрінформ
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства 20 квітня 2021 року отримало офіційне повідомлення від Міністерства закордонних справ Французької Республіки про набуття Україною з 3 квітня 2021 року статусу повноправного члена Міжнародної організації законодавчої метрології (OIML).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

«Повноправне членство дозволить національним виробникам засобів вимірювальної техніки поставляти свою продукцію на ринки держав-членів організації без проведення додаткових процедур їх оцінювання. Крім того, набуття Україною членства в OIML є важливим для виконання положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також суттєвим кроком на шляху до укладання «промислового безвізу», - сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

На сьогодні набуття повноправного членства дозволить Україні голосувати у всіх засіданнях організації та брати участь в роботі технічних комітетів, розробці нових документів, а також вносити пропозиції до Стратегії організації.

Також Україна матиме можливість брати участь у системі сертифікації OIML. Сертифікати визнаються усіма державами-членами організації, зокрема, державами-членами ЄС, країнами Північної та Південної Америки, Африки та Азії.

Читайте також: Петрашко пояснив, які види продукції охопить «промисловий безвіз»

Зазначається, що приєднання України до Конвенції про заснування Міжнародної організації законодавчої метрології було ратифіковано Верховною Радою України 5 листопада 2020 року.

«Україна пройшла довгий шлях до набуття повноправного членства у зазначеній організації, а саме протягом 23-х років з 1997 року, коли була членом-кореспондентом OIML. Статус члена-кореспондента стримував розвиток сучасної метрологічної системи України та можливість її визнання на міжнародному рівні», - підкреслив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-