Нацбанк не має жодних розбіжностей з МВФ – Шевченко

Нацбанк не має жодних розбіжностей з МВФ – Шевченко

Укрінформ
У Національному банку запевняють, що з Міжнародним валютним фондом у них відсутні розбіжності у роботі із досягнення угоди на рівні персоналу (SLA) та подальшій співпраці над вдосконаленням законодавства.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав голова Національного банку Кирило Шевченко.

"Вчора ввечері відбулася зустріч з виконавчим директором МВФ Полом Гілберсом та його заступником Владиславом Рашкованом. Обговорили відновлення економіки України на фоні посилення карантинних обмежень та стратегічні цілі діяльності Національного банку – екологізацію фінансової системи, підтримку сталого фінансування і «зеленої економіки». З МВФ у нас відсутні розбіжності у роботі по досягненню SLA та подальшій співпраці над вдосконаленням законодавства. Пан Гілберс запевнив, що НБУ може розраховувати на його підтримку", - написав Шевченко.

Як повідомлялося, міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна згідно зі взятими зобов’язаннями з МВФ звужує коло невирішених питань.

Раніше МВФ 9 червня 2020 року затвердив 18-місячну програму stand by для України на SDR 3,6 млрд (близько 5 млрд дол.) з негайним виділенням першого траншу в розмірі 2,1 млрд дол. Після виділення першого траншу були заплановані чотири перегляди програми і виділення ще кількох траншів, однак цей план не був виконаний.

Глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман 30 березня сказав, що дискусії щодо першого перегляду програми stand by для України все ще тривають і залишається ряд питань, передбачити терміни вирішення яких на сьогодні складно.

Читайте також: Україна обов’язково отримає кошти МВФ - глава Нацбанку

Люнгман наголосив на важливості збереження проведених Нацбанком реформ та прогресі у зміцненні НБУ із захистом його від надмірного зовнішнього тиску, наявності чіткого плану скорочення фіскального дефіциту, відмови від контролю над цінами на газ та розв'язання питання довгострокової моделі електроенергетики країни, а також дотримання принципу доброчесності антикорупційних органів і судової системи.

Водночас 19 квітня радник Президента з питань економіки Олег Устенко заявив, що Україна рухається в напрямку отримання коштів від Міжнародного валютного фонду, черговий транш може бути до вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-