Міненерго планує для вітроенергетики нові механізми підтримки

Міненерго планує для вітроенергетики нові механізми підтримки

Укрінформ
Міністерство енергетики планує впровадити нові механізми підтримки відновлюваної генерації для роботи ринку електроенергії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник міністра енергетики Юрій Бойко під час конференції "Перехід від" зеленого "тарифу до ринкових умов".

Бойко зазначив що, замість "зеленого" тарифу Міненерго планує впровадити такі механізми підтримки відновлюваної генерації для роботи ринку електроенергії як контракти на різницю (Feed-in-premium), а також гарантії походження електроенергії (сертифікати) з альтернативних джерел.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні стартувала Міжнародна вітроенергетична конференція 2021 «Вітроенергетичний сектор: перехід від «зеленого» тарифу до ринкових умов», яка триватиме 20-21 квітня та збере топових експертів цієї галузі, представників державних органів України, Секретаріату Енергетичного Співтоварства, Bloomberg NEF та Wood Mackenzie, а також українських та зарубіжних компаній, що працюють у галузі вітроенергетики.

Читайте також: Вітроенергетика після «зеленого» тарифу: в Україні обговорюють майбутнє галузі

Цьогорічна вітроенергетична конференція УВЕА представляє собою експертну дискусію присвячену подальшому розвитку національного вітроенергетичного сектору під час переходу від “зеленого” тарифу до ринкових умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-