Одеському припортовому через суд заблокували відбір постачальника газу

Одеському припортовому через суд заблокували відбір постачальника газу

Укрінформ
АТ "Одеський припортовий завод" не зміг 20 квітня підбити підсумки електронного аукціону про визначення переможця процедури відбору постачальника газу для переробки на давальницьких умовах через рішення суду за позовом ТОВ "Юнайтед Енерджі".

Як передає Укрінформ, про призупинення конкурсу повідомляє пресслужба ОПЗ.

Згідно з порядком проведення відбору, 20 квітня АТ «ОПЗ» за результатами електронного аукціону мав прийняти рішення про визначення переможця процедури відбору або про проведення третього етапу відбору – перемовин.

Проте 19 квітня 2021 р. на адресу АТ «ОПЗ» надійшла ухвала Господарського суду Одеської області у справі № 916/1021/21 (заявник - ТОВ «Юнайтед Енерджі») про забезпечення позову, якою зокрема, заборонено АТ «ОПЗ» «вчиняти будь-які дії в рамках проведення відбору за процедурою відбору, визначення замовника робіт з переробки давальницької сировини для АТ "Одеський припортовий завод".

Зі свого боку, АТ «ОПЗ» вжило всіх належних заходів для оскарження вищезазначеної ухвали. Але наразі, на виконання рішення суду, АТ «ОПЗ» вимушене утриматись від вчинення будь-яких дій в рамках виконання процедур відбору відповідно до Порядку проведення відбору та визначення замовника робіт з переробки давальницької сировини та послуг відвантаження готової продукції для АТ «ОПЗ», оголошеного 29 березня 2021 р.

У пресслужбі ОПЗ уточнили, що про зміну фактичних обставин буде повідомлено додатково.

Як повідомлялося, "Одеський припортовий завод" розпочав 19 квітня аукціон з відбору постачальника давальницької сировини і відвантаження продукції. До участі в ньому було допущено низку компаній, зокрема ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг", ТОВ "АгроГазТрейдинг", ТОВ" Торговий Дім "Сокар Україна", "ТОВ "НІКА-Агротрейд" та інші. Водночас ОПЗ відхилив заявки ряду компаній.

Читайте також: Одеський припортовий продовжить працювати з чинним давальцем сировини

Відповідно до порядку елетронного відбору, який здійснює товарна біржа "Полонекс", вартість робіт ОПЗ з переробки давальницької сировини в аміак і послуг з його відвантаження становить $42/тонна готової продукції (без ПДВ), карбаміду - $61/тонна (без ПДВ). Вартість робіт є фіксованою, а переможцем аукціону буде учасник, який запропонує найбільший розмір додаткової винагороди.

Термін надання послуг ОПЗ - два роки з моменту укладення договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-