Україна може у 2-3 рази збільшити експорт зерна в Китай

Україна може у 2-3 рази збільшити експорт зерна в Китай

Укрінформ
Україна могла би збільшити експорт зерна до Китаю у 2-3 рази. 

Як передає Укрінформ, про це заявив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачьов після підписання меморандуму про стратегічне співробітництво між УЗА та робочим комітетом Китайської асоціації малих та середніх підприємств, повідомляє пресслужба Української зернової асоціації.

«Станом на сьогодні в поточному зерновому сезоні Україна експортувала до Китаю близько 10 млн тонн зерна і потенційно могла би з часом збільшити показник експорту в 2-3 рази. На сьогодні левову частку експорту зерна до Китаю складає кукурудза та ячмінь. І для відкриття ринку Китаю для української пшениці, сорго, гороху та інших культур потрібно підписати відповідні міждержавні фітосанітарні протоколи», – сказав Горбачьов.

Він наголосив, що Китай є важливим торговим партнером для України та одним із найбільших покупців українського зерна. І Україна відкрита до співпраці та розвитку торгівлі між нашим країнами для зростання їхнього добробуту та процвітання.

Читайте також: Україна експортувала 37 мільйонів тонн зерна

Зазначається, що меморандум, мета якого є розвиток двостороннього міжнародного співробітництва в аграрній галузі, має допомогти розвитку сучасної сільськогосподарської торгівлі та проєктів спільних індустріальних парків. Сторони домовилися створити китайсько-українську Раду з міжнародного співробітництва в аграрній галузі для реалізації спільних аграрних проєктів двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-