Вітроенергетика після «зеленого» тарифу: в Україні обговорюють майбутнє галузі

Вітроенергетика після «зеленого» тарифу: в Україні обговорюють майбутнє галузі

Укрінформ
В Україні стартувала Міжнародна вітроенергетична конференція 2021 «Вітроенергетичний сектор: перехід від «зеленого» тарифу до ринкових умов». 

Як передає кореспондент Укрінформу, захід триватиме 20-21 квітня та збере топових експертів цієї галузі, представників державних органів України, Секретаріату Енергетичного Співтоварства, Bloomberg NEF та Wood Mackenzie, а також українських та зарубіжних компаній, що працюють у галузі вітроенергетики.

Цьогорічна вітроенергетична конференція УВЕА представляє собою експертну дискусію присвячену подальшому розвитку національного вітроенергетичного сектору під час переходу від “зеленого” тарифу до ринкових умов.

Планується обговорення ролі вітрової енергетики в сталому розвитку України та Європи, визначення прийнятних ринкових стимулів для подальшого успішного розвитку вітроенергетики в країні, виробництва та використання “зеленого” водню.

Представники національних органів влади, стейкхолдери національного вітроенергетичного ринку включно з виробниками та девелоперами вітрових проєктів обговорять подальший розвиток вітроенергетики в Україні після 2022 року, коли нові вітрові та сонячні електростанції не зможуть отримувати “зелений” тариф.

У 2019 році Україна подолала поріг в 1 ГВт вітроенергетичних потужностей.

Читайте також: Вітроенергетики хочуть відмовитись від «зеленого» тарифу після 2022 року

Ефективність роботи сучасних вітрових турбін та доступність вітру, як енергоресурсу глобального і місцевого рівнів, дозволяють вітровій енергетиці на рівних конкурувати з викопним паливом, значна частка якого досі імпортується як в країни ЄС, так і в Україну.

Конференція організована Українською вітроенергетичною асоціацією у партнерстві з Вітроенергетичною асоціацією Європи WindEurope за підтримки Держенергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-