Малий бізнес може отримати позик на $100 мільйонів - нова кредитна програма МБРР

Малий бізнес може отримати позик на $100 мільйонів - нова кредитна програма МБРР

Укрінформ
Малий та середній бізнес (МСБ) зможе отримати пільгове кредитування на загальну суму 100 млн дол. в межах нової кредитної програми Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР). 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Сьогодні, 19 квітня 2021 року, Кабмін прийняв постанову про «Деякі питання реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку інвестиційного проекту «Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках Проєкту доступу до довготермінового фінансування». Проєктом… передбачено залучення кредиту від МБРР в розмірі 100 млн дол. США для надання експортоорієнтованим малим та середнім підприємствам доступу до довготермінового фінансування", - йдеться у повідомленні.

Завдяки кредитній програмі, зазначають у Мінфіні, відбуватиметься нарощення експортного потенціалу, для стимулювання росту ВВП України в умовах падіння економічної активності у світі, спричиненого пандемією коронавірусу. У міністерстві вважають, що проєкт доступу до довготермінового фінансування матиме позитивний вплив на розвиток експортоорієнтованих малих та середніх підприємств, розширення виробничих потужностей реального сектору, сприятиме збереженню існуючих та створенню нових робочих місць, особливо в контексті подолання наслідків кризи.

Читайте також: Кібербезпека для малого бізнесу: Федоров анонсував запуск нової програми

Також повідомляється, що 19 квітня уряд підтримав розпорядження Президента України про утворення української делегації для участі у переговорах з МБРР та уповноваження голови правління акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» на підписання гарантійної угоди між Україною та МБРР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-