АМКУ застеріг операторів ринку пального від необґрунтованого підвищення цін

АМКУ застеріг операторів ринку пального від необґрунтованого підвищення цін

Укрінформ
В Антимонопольному комітеті будуть прискіпливими з огляду на нестабільну ситуацію із імпортом світлих нафтопродуктів із Білорусі та РФ, та застерігають операторів від потенційних антиконкурентних дій, що можуть негативно вплинути на ціни і наповнення ринку.

Як передає Укрінформ, про це заявила голова АМКУ Ольга Піщанська у своїй колонці на сайті «ЕП».

Вона наголосила, що спроби створити штучний дефіцит на рику пального, необґрунтовано підвищити вартість, встановити бар’єри у доступі до альтернативної інфраструктури, зокрема портів, є неприпустимими.

«Це – червоні лінії національної ваги. Вихід за них – неприпустимий. Антимонопольний комітет буде боротися за їхню недоторканість», - підкреслила Ольга Піщанська.

Читайте також: На ринку пального недостатньо вітчизняних нафтопродуктів – АМКУ

У січні-березні 2021-го в АМКУ встановили факти подорожчання високооктанових бензинів та дизпалива і з’ясували, що ціни не корелюються із ринковими факторами.

25 березня у Комітеті надали рекомендації 10 ключовим учасникам ринку. Насамперед – утриматися від порушення законодавства про захист економічної конкуренції та встановити роздрібні ціни на рівні, який відповідає об’єктивній ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-