Управитель «труби Медведчука» розраховує на ₴1,1 мільйона доходу щомісяця

Управитель «труби Медведчука» розраховує на ₴1,1 мільйона доходу щомісяця

Укрінформ
АТ «Укртранснафта» зобов’язується забезпечити від 1,1 до 2,5 млн грн щомісячного доходу держави від управління українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок». 

Про це Укрінформу повідомили в Департаменті з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України».

Для управління нафтопродуктопроводом Укртранснафта вже створила у своїй організаційній структурі окремий департамент. До його складу ввійшли працівники Укртранснафти і ТОВ «Прикарпатзахідтранс» — провідні спеціалісти з транспортування нафтопродуктів магістральними трубопроводами.

Новий департамент підзвітний особисто генеральному директорові компанії — Миколі Гавриленку. Така структура дозволить ефективно розвивати новий напрямок діяльності компанії завдяки оперативності прийняття рішень.

Укртранснафта зауважує, що для повноцінного відновлення транспортування нафтопродуктів магістральним трубопроводом необхідно врегулювати низку питань, зокрема на законодавчому рівні можливість Управителя оформити дозвіл на право користування земельними ділянками, на яких розташовані об’єкти частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок», оскільки наразі усі документи на право користування земельними ділянками оформлені на ТОВ «Прикарпатзахідтранс».

Необідно також отримати дозвіл від АМКУ на концентрацію та узгоджені дії для управління трубопроводом. Отримати від НКРЕКП ліцензію на право провадження господарської діяльності з транспортування нафтопродуктів. Від Держмитслужби отримати рішення про відкриття двох митних складів відкритого типу для зберігання нафтопродуктів, тощо.

Також необхідно укласти договори на постачання та транспортування електричної енергії для об’єктів магістрального нафтопродуктопроводу. Для цього потрібно провести торги у системі ProZorro для вибору постачальника. Щоб сформувати такий план транспортування, Укртранснафта планує провести низку перемовин з власниками ресурсу з боку Республіки Білорусь та Російської Федерації і укласти договори про надання АТ «Укртранснафта» послуг з транспортування дизельного пального.

"Без наявності договірних відносин з власниками ресурсу, відновлення роботи переданого в управління нафтопродуктопроводу буде неможливим", - зауважують в компанії.

«Транспортування — наш профільний бізнес. Тим паче, частина нафтопродуктопроводу проходить в одному технологічному коридорі з нафтопроводом «Дружба», тож певні наші операційні витрати не зростуть. Я впевнений у високій кваліфікації наших працівників і що нам вдасться врегулювати й нормативні питання для якнайшвидшого відновлення роботи нафтопродуктопроводу та створення стабільного джерела доходів для бюджету України», — зазначив Гавриленко.

Читайте також: АРМА обрала Укртранснафту управителем «труби Медведчука»

Як повідомлялося, 16 квітня 2021 р. Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, (АРМА) обрало управителем для арештованої частини нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" АТ "Укртранснафта".

РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

21 лютого Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопровід "Прикарпатзахідтранс", ввівши в дію рішення РНБО від 19 лютого.

23 лютого Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про арешт та передачу в управління АРМА всього майна та інфраструктури стратегічного нафтопроводу. Водночас до визначення переможця конкурсу та початку ним заходів із управління арештований об’єкт перебуває на відповідальному зберіганні АТ "Укртранснафта".

Укртранснафта — другий за величиною в Європі оператор нафтотранспортної системи, що забезпечує транспортування нафти на українські нафтопереробні заводи та її транзит до країн Східної та Центральної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-