Запорізька АЕС відключила на капремонт енергоблок №6

Запорізька АЕС відключила на капремонт енергоблок №6

Укрінформ
Запорізька атомна електростанція в ніч на неділю, 18 квітня, відключила енергоблок №6 від енергосистеми країни для проведення планового капітального ремонту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ЗАЕС.

«18 квітня 2021 року о 00 годині 01 хвилині енергоблок №6 Запорізької АЕС відключено від енергосистеми і виведено в капітальний планово-попереджувальний ремонт. В даний час в роботі знаходяться 3 енергоблоки Запорізької АЕС. Сумарна потужність генераторів становить 2930 МВт. На енергоблоці №1 йде 86 доба планового середнього ремонту, на енергоблоці №3 - 34 доба планового середнього ремонту», - йдеться в повідомленні.

На АЕС запевняють, що зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону.

Читайте також: На українських АЕС за рік зафіксували 19 порушень або відхилень у роботі

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі з встановленою потужністю 6000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, другий - в 1985 році, третій - в 1986 році, четвертий - в 1987 році, п'ятий - в 1989 році, шостий - в 1995 році.

Запорізька АЕС генерує в об’єднану енергетичну систему майже 40% всієї електроенергії, що виробляється атомними електростанціями України та п’яту частину від загального виробництва електроенергії у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-