ПриватБанк незабаром виставлять на продаж - глава НБУ

ПриватБанк незабаром виставлять на продаж - глава НБУ

Укрінформ
Держава готується незабаром виставити націоналізований у 2016 році Приватбанк на продаж.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю GlobalCapital заявив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

“Згідно з нашими планами ПриватБанк, найбільший банківський актив України, буде незабаром виставлено на продаж. Ми переконані, що приватизація ПриватБанку, якому належить 25% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, у тому числі зі США та ЄС”, - сказав Шевченко.

На його переконання, “наш банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів”. “Ми сподіваємося, що незабаром міжнародні банківські групи отримають частку власності в українських державних банках”, - зазначив глава НБУ.

Він додав, що у справі націоналізації ПриватБанку зараз ведеться близько 100 судових процесів. “Це - винятково складна справа”, - наголосив Шевченко.

При цьому він зауважив, що метою держави залишається вирішити ситуацію із ПриватБанком до кінця цього року. “Ми сподіваємося, що судові справи будуть вирішені й ми отримаємо змогу зосередитися лише на відшкодуванні активів”, - підсумував банкір.

Читайте також: АМКУ почав розслідування проти ПриватБанку та Ощадбанку

За його прогнозами, протягом п’яти років частка держави у банківській системі знизиться з чинних 55% до 25%. “Цей процес допоможе українській банківській системі здобути більшу незалежність та сприятиме веденню банківської діяльності відповідно до ринкових принципів”, - заявив Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. НБУ, Мінфін і Приватбанк подали апеляцію на це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-