Мінекономіки припиняє прийом заявок від аграріїв на отримання держдопомоги

Мінекономіки припиняє прийом заявок від аграріїв на отримання держдопомоги

Укрінформ
Мінекономіки у зв’язку з ухваленими 15 квітня змінами до держбюджету, припиняє прийом документів від аграріїв на отримання державної допомоги. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час вебінару щодо роз’яснення процедури надання державної підтримки на розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

«Вчора було прийнято в другому читанні та в цілому внесення змін до закону України про державний бюджет в частині передачі реалізації державної підтримки аграріїв Міністерству аграрної політики та продовольства. Після підписання змін до закону України про держбюджет на 2021 рік у Мінекономіки не буде повноважень приймати відповідні документи. Заявникам на отримання державної допомоги треба орієнтуватися вже на подачу документів до МінАПК», - сказав Висоцький.

Він зазначив, що всі, хто до березня подав документи на отримання державної допомоги, отримають компенсацію найближчим часом. Також він наголосив, що Мінекономіки буде інформувати про внесення змін до Порядку надання держдопомоги та про можливості подання відповідних документів до МінАПК.

Читайте також: Уряд додав шість нових напрямків державної підтримки аграріїв

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів у державному бюджеті на 2021 рік передбачив 4,7 млрд грн на підтримку агропромислового комплексу, на 700 млн більше, ніж у 2020 році. Очікується, що допомогу отримають близько 9 тис. аграрних підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-