В Укрзалізниці розповіли, як збираються поліпшити сполучення з Європою

В Укрзалізниці розповіли, як збираються поліпшити сполучення з Європою

Укрінформ
Реконструкція євроколії від станції Чоп до станції Ужгород значно покращить залізничне сполучення з Європою. 

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу у Верховній Раді розповів в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, повідомляє пресслужба компанії.

«Ужгород стане залізничним хабом для пересадки на поїзди, що курсують євроколією. Пройти митні процедури буде зручно на вокзалі ще до поїздки. Тож такі залізничні подорожі — найбільш вигідний і швидкий спосіб перетнути кордон без заторів», — зазначив Юрик.

Пасажири, які прямують зі Словаччини та Угорщини, зможуть доїжджати до Ужгорода та далі вже робити пересадку на поїзди, що курсують широкою колією, та навпаки.

Очільник Укрзалізниці нагадав, що уряд 14 квітня підтримав Порядок використання коштів бюджетної програми для проєктування відновлення європейської колії 1435 від Чопа до Ужгорода.

«Від Чопа майже до Ужгорода раніше була прокладена колія європейського зразка. Але наприкінці 90-х років минулого століття її демонтували. Саме цим маршрутом проляже нова колія. Для цього, зокрема, потрібно земельне полотно привести до нормативного стану. Наразі ми розпочинаємо підготовку технічно-економічного обґрунтування для виконання робіт, яке ми закінчимо до серпня цього року. Наступні етапи — розробка проєкту та його реалізація», — розповів керівник Укрзалізниці.

Читайте також: Євроколію від Ужгорода до кордону почнуть відновлювати у 2021 році

У компанії нагадують, що до карантинних обмежень євроколією курсував поїзд Кошице — Чієрна-над-Тісоу — Чоп — Мукачево. Також курсував прямий безпересадковий потяг Мукачево — Будапешт. Ці рейси виконувалися рухомим складом Словацької та Угорської залізниць. Після реалізації цього інфраструктурного проєкту маршрут зазначених поїздів можна буде продовжити до Ужгорода.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 14 квітня затвердив порядок використання коштів для проєктування та виконання робіт з відновлення залізничної колії європейського зразка від станції Чоп до станції Ужгород. У 2021 році на цей проєкт у державному бюджеті передбачено 5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-