Низький темп вакцинації в Україні створює додатковий ризик в економіці - Нацбанк

Низький темп вакцинації в Україні створює додатковий ризик в економіці - Нацбанк

Укрінформ
Низький темп вакцинації в Україні створює додатковий ризик майбутніх економічних втрат за одночасного посилення інфляційного тиску.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив голова Національного банку Кирило Шевченко.

"Попри часткову адаптацію бізнесу до нових умов, це сповільнює відновлення ділової активності. Низький темп вакцинації в Україні створює додатковий ризик майбутніх економічних втрат за одночасного посилення інфляційного тиску в умовах відновлення глобальної економіки", - сказав Шевченко.

Він зазначив, що для економіки країни актуальними лишаються й інші ризики, такі як ескалація військового конфлікту на сході країни чи її кордонах, волатильність на глобальних ринках капіталу та різке погіршення умов торгівлі.

"Після новин про початок екскалації ми відчули додатковий попит з боку нерезидентів на купівлю валюти. Національний банк проводив відповідно інтервенції і завдяки діям Національного банку нам вдалось згладити цей попит. Національний банк наразі має достатньо золотовалютних резервів, щоб стримувати додатковий попит", - підкреслив Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, Правління Національного банку ухвалило рішення підвищити облікову ставку до 7,5% річних. Такий крок спрямований на поступове сповільнення інфляції в другому півріччі 2021 року та повернення її до цілі 5% уже в першому півріччі 2022 року.

Читайте також: Нацбанк підвищив облікову ставку до 7,5%

Як повідомлялося, в Україні 14 квітня щеплено проти COVID-19 15744 осіб. Загалом від початку вакцинальної кампанії було щеплено 419 297 осіб, з них завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 5 осіб.

Україна почала щеплювати населення від коронавірусу 24 лютого. 23 лютого в Україну прибула партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

25 березня до України прибула перша партія вакцини китайської компанії Sinovac Biotech. Використовувати препарат почали 13 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-