Держгеонадра продала дозволів майже на 69 мільйонів гривень

Держгеонадра продала дозволів майже на 69 мільйонів гривень

Укрінформ
Загальна сума очікуваних надходжень до державного бюджету від продажу 14 квітня 2021 року 11 спеціальних дозволів на користування надрами становить 68,7 млн грн, із них 50,1 млн грн - від продажу титанового лоту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної служби геології та надр України.

"Загальна стартова ціна лотів сьомого аукціону становить 11 646 676 гривень. Під час торгів вона зросла, в середньому, в шість разів – до 68 702 108 гривень. За найвищу ціну реалізовано титановий лот – Селищанську ділянку титанових руд", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за право придбати спеціальний дозвіл на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку покладів титанових руд змагалося три компанії, серед них дві приватні та державна. Перемогу здобуло ТОВ "Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат", запропонувавши 50,1 млн грн.

Як інформував голова Держгеонадр Роман Опімах: "Ми підготували для виставлення на аукціон та опублікували в Атласі дев’ять ділянок з покладами титанових руд. По одній з них – Селищанській ділянці – торги відбудуться 14 квітня. Спеціальний дозвіл на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку пропонується на 5 років. Стартова ціна лота – понад 3 млн гривень".

14 квітня 2021 року на сьомих електронних торгах надрокористувачі придбали ділянки з покладами граніту та питних підземних вод із метою видобування корисних копалин; для геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки – підземні води, вапняк і титанові руди. Чотири бурштиноносніділянки продано з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням.

Зазначається, що загалом цьогоріч надрокористувачі під час прозорих торгів придбали понад 60 спеціальних дозволів на користування надрами. Очікувані надходження до державного бюджету становлять близько 200 мільйонів гривень.

Читайте також: Держгеонадра за два місяці має оприлюднити інформацію про всі видані ліцензії - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, голова Держгеонадр Роман Опімах зазначав, що в 2020 році сума надходжень від продажу спецдозволів становила 826 млн грн, а в 2021 році планують залучити щонайменше 750 млн грн за результатами електронних торгів.

Селищанська ділянка з покладами титанових руд розташована у Житомирській області, її площа становить 1857 гектарів. Сумарна потужність продуктивних порід Селищанської ділянки коливається від 1,0 до 18,5 м при середній 10,0 м (5,5 м – в алювіальних відкладах та 4,5 м – у корі вивітрювання). Вміст ільменіту знаходиться на рівні 50-70 кг/м3. Продуктивні горизонти залягають на різних глибинах – в північній частині розсипу і на його бортах вони перекриті 8-12 метровою товщею безрудних порід, у південній і центральній частинах потужність безрудних порід сягає 20-25 м і в середньому по розсипу становить 13 м. Технологічні дослідження в межах Селищанської ділянки не проводилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-