Цілі «зеленого» курсу включатимуть у плани транскордонного співробітництва - Стефанішина

Цілі «зеленого» курсу включатимуть у плани транскордонного співробітництва - Стефанішина

Укрінформ
Кабінет Міністрів включатиме цілі «зеленої» трансформації у регіональні плани транскордонного співробітництва, оскільки «зелений» курс є одним з пріоритетів його розвитку.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

«Стратегічна програма транскордонного співробітництва, яку ми затвердили, закріплює мету синхронізації політик із Європейським зеленим курсом. Адже це є пріоритетом уряду, тому ми будемо включати цілі «зеленої» трансформації і в регіональні плани», - зазначила Стефанішина.

Вона додала, що стратегічною метою є і поліпшення умов життя у прикордонних регіонах України, зокрема через підвищення екологічних стандартів, створення «зелених» робочих місць та залучення інвестицій.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив 14 квітня Програму розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 роки. Це стратегічний документ, спрямований на розвиток прикордонних регіонів та розширення співпраці з сусідами України на суходолі та по морю: Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Болгарією, Грузією та Туреччиною.

Читайте також: Кабмін затвердив Державну програму розвитку транскордонного співробітництва

Одним із пріоритетних напрямів у документі визначено участь України в реалізації Дунайської транснаціональної програми та Стратегії ЄС для Дунайського регіону, де Україна головуватиме з листопада 2021 року по листопад 2022 року.

План заходів з реалізації програми передбачає також залучення України до формування політики Європейського зеленого курсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-