Нафта дешевшає після 5-відсоткового зростання напередодні

Нафта дешевшає після 5-відсоткового зростання напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в четвер, 15 квітня, після 5-відсоткового зростання напередодні на тлі поліпшення прогнозів попиту на нафту і відновлення найбільших економік світу від наслідків пандемії.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $ 66,50 за барель, що на $ 0,08 (0,12%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила $ 63,01 за барель, що на $ 0,14 (0,22%) нижче від рівня на закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 66,58 і $ 63,15 відповідно.

Обидва контракти завершили торги в середу на максимальному рівні з 17 березня. Підтримку ринку надав прогноз попиту на нафту від Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), а також дані про запаси в США.

МЕА в середу, 14 квітня, підвищило прогноз світового попиту на нафту в 2021 році на 230 тис. б/д, пославшись на поліпшення економічних перспектив. Попит на нафту в 2021 році, за оцінками МЕА, досягне 96,7 млн ​​б/д, що на 5,7 млн ​​б/д більше, ніж у 2020 році.

Міненерго США, в свою чергу, повідомило про зниження запасів нафти в країні минулого тижня на 5,89 млн барелів при прогнозному зниженні на 2,9 млн бар. Скорочення запасів було зафіксовано третій тиждень поспіль.

Показник споживання палива в США, поставленого на ринок минулого тижня, збільшився до 8,9 млн бар./добу. (б/д), що є найвищим показником з серпня минулого року, говориться в звіті Управління енергетичної інформації (EIA).

Читайте також: Нафта дорожчає через дані про скорочення запасів у США

Станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 66,67 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,23 долара за барель, що на 25 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 66,58).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-